sunnuntai 11. tammikuuta 2009

Muisti on ongelmani

Taas on muutaman päivän aikana huomattu, kuinka hyvä koira on, mutta kuinka surkea muisti sen omistajalla onkaan! Olen pähkäillyt ongelmaa perusasennon kanssa, sivu- käskyä. Kun sen vierelleni saan, se kyllä kääntyy vaikka 180astetta, jos itse käännyn, mutta sivulle tulo on ollut tosi vaikeaa..ja niimpä olenkin viettänyt 2päivää netissä surffaillen ja etsien tietoa..ja kuinka ollakaan, sain valaistuksen!!!
Jo agilitytreeneissä huomasin, kuinka Pinja lukee 100% omaa kehonkieltäni. Käsky menee sanana perille, JOS kehonkieli on siinä täydellisesti mukana. Käsky ja kehonkielen erilaisuus/sekavuus saa aikaiseksi hämmentyneen koiran, joka ei tiedä mitä tehdä ja minne mennä..Tämä on siis ollut ongelma näköjään myös toko-puolella..
Ja kun tämän hoksasin niin johan alkoi toimia! Nykyään sivu käsky toteutetaan koko vartalon pienellä ohjauksella vasemmalle kääntyen, niin että jalat kuitenkin pysyvät yhdessä. Jos koira jää hiukkaakaan liian kauas (Ei ikinä kuitenkaan jää "yli sallitun rajan"), liikautan koko vartaloa pienesti oikealle, ja koira tajuaa siirtyä ihan kiinni minuun :D Voi tätä helpotusta!!!!! Pikku hiljaa alan pienentämään vartaloni liikkeitä, ja tulos on toivonmukaan täydellisesti sivulle asettuva koira.
Muutenkin olen nyt alkanut kiinnittämään huomiota liikkeiden "täydellisyyteen". Hiotaan ja hiotaan, kunnes ne ovat prikulleen oikein suoritettu. Uusia juttuja en edes harjoittele, hiotaan vain näitä, koska uskon, että kun liikkeen kerran oppii täydellisesti, ei tarvitse tulevaisuudessa alkaa murehtimaan uudelleen oppimista ja uskon että sästymme loppujen lopuksi paljolta, kun toimimme näin.
Paikka käsky alkaa olla kotioloissa nyt hallussa. Voin kiertää missä vaan, häipyä näkyvistä jne ilman että koira liikahtaa milliäkään. Eilen yritin jopa sen ohikulkua, mutta aluksi Pinjan mielestä se oli jo vähän liian outoa :) Tosin ymmärsi nopeasti mikä on jutun pointti. Tätä siis jatkamme..
Lisäksi taas kykenin kaivamaan muististani tyylin, kuinka motivoida Pinjaa. Jossain vaiheessa jo mietin, miksi sen kanssa on niin "vaikeaa", kunnes alkuviikosta taas tajusin, että Pinjaa ei voi motivoida ainoastaan herkuilla. Se ei riitä yksinkertaisesti mihinkään..ja niimpä kaivettiin koulutusköysi mukaan ja joka liikkeen jälkeen meuhattiin ja revittiin..kuinkas ollakkaan, alkoi koiran vireystila ja mielenkiinto parantua 150%:sti! Jos joskun valitan aiheesta, voisiko joku ystävällinen muistuttaa tästä leikkimisellä palkitsemisesta?! :)
Lisäksi olen sairaan ylpeä itsestäni, sillä kykenin muistamaan ilmoittaa meidät kurssille..jee!! Eli helmikuussa 10pvä aloitamme kurssi tokoa tassuihin..ja tällä kurssilla harjoitellaan alokasluokan liikkeitä..Tästä johtuen yritän kovasti nyt saada perusasennon kuntoon + seuraamisen, sekä paikalla olon..lisäksi yritän saada seisomisen edes jotankin päähän :) Mutta stressittömästi mennään.. ;)

Ei kommentteja: